Second opinion Bouwhistorische waardestelling

Second opinion bouwhistorisch onderzoek. Een duurzaam monument is alleen toekomstbestendig als het in gebruik is. Soms vereist dit een behoorlijke aanpassing van het pand. Niet zelden geeft dit moeilijkheden bij het.

Het isoleren van ramen in een monument, wat mag?

Uw pand is toe aan kleine onderhoudswerkzaamheden. De ramen zijn wel erg koud in de winter en daar moet iets aan gebeuren. Bij het aanpassen van een historisch pand is.

Hangt de thermostaat op de juiste plek?

De plaats waar eenĀ kamertherostaatĀ opgehangen wordt is zeer belangrijk. Deze geeft immers de hoogte van de ruimtetemperatuur door naar de ketel, en wanneer het verkeerde signalen zijn, zal het brandergedrag niet.

isolerende gordijnen, minder koude!

Ramen met enkelglas of slecht isolerend dubbelglas kunnen een behoorlijke koudeval veroorzaken. Dat kan behoorlijk vervelend zijn als de voor en achtergevel voor meer dan 75% uit glas bestaat. Een.

Isoleren van een monument, dat doe je zo!

De Nieuwendammerdijk 215 is een beeldschoon monumentaal dijkwoninkje in Amsterdam Noord. Het bestaat uit een rijksmonument wat enigszins aangetast is maar grotendeels in goede staat is. Het andere deel bestaat.

Energieverbruik met 30% gedaald!

Op een bewonersbijeenkomst van Wetering Duurzaam in oktober 2013 Bewonersbijeenkomst vertelde Evelien enthousiast over de renovatie die dan bijna afgerond is. Ze is zeer te spreken over de aanpak en.