isolerende gordijnen, minder koude!

Ramen met enkelglas of slecht isolerend dubbelglas kunnen een behoorlijke koudeval veroorzaken. Dat kan behoorlijk vervelend zijn als de voor en achtergevel voor meer dan 75% uit glas bestaat. Een grachtenpand, centrum Amsterdam bijvoorbeeld. Het vervangen van als dit glas is kostbaar en prima betaalbare oplossingen bij een rijksmonument zijn soms niet toegestaan. Een dik gordijn of een gordijn met luchtcompartimenten kan uitkomst bieden. Tegenwoordig zijn er behoorlijk veel merken die isolerende gordijnen aanbieden.

Ramen met enkelglas of slecht isolerend dubbelglas kunnen een behoorlijke koudeval veroorzaken. Dat kan behoorlijk vervelend zijn als de voor en achtergevel voor meer dan 75% uit glas bestaat. Een grachtenpand, centrum Amsterdam bijvoorbeeld. Het vervangen van als dit glas is kostbaar en prima betaalbare oplossingen bij een rijksmonument zijn soms niet toegestaan. Een dik gordijn of een gordijn met luchtcompartimenten kan uitkomst bieden.

Isolerende Gordijnen

Tegenwoordig zijn er behoorlijk veel merken die isolerende gordijnen aanbieden. Een dubbelslag kan geslagen worden met een geluidsisolerende laag. Het bedrijf “Moondream” omschrijft het product als volgt:

isolerende gordijnen met akoestische eigenschappen

“De geluidsisolerende gordijnen van Moondream berusten op een specifieke technologie met een geluidsabsorptievermogen dat zeer bevorderlijk is voor uw geluidscomfort. Zij kunnen het geluid dat door de ramen heen dringt met 7 decibel terugbrengen zodat het binnen heerlijk rustig blijft.Het geluidsisolerende gordijn is eveneens een verduisteringsgordijn en volgt aldus uw eigen leef tempo en geeft u de mogelijkheid het licht te moduleren en zelfs helemaal buiten te sluiten voor een heerlijke verkwikkende nachtrust. En tot slot is het voorzien van een thermische laag zodat er geen warmte naar buiten gaat in de winter en het in de zomer heerlijk fris blijft. Het resultaat is een ideale temperatuur binnen het hele jaar door, energiebesparingen en een lagere stroomrekening.”

link website moondream

Er zijn genoeg alternatieven. De firma “Copahome” heeft screendoeken met isolerende eigenschappen ontwikkeld. Een bijkomend voordeel hiervan is de eigenschap dat het zonwerend en lichtdoorlatend is:

isolerende 3d rolgordijnen

“Screendoeken hebben een sterk isolerende eigenschap voor extra comfort : ‘s zomers blijft de hitte buiten en ‘s winters de kou. Screen polyestergarens zijn kreukherstellend en uiterst kleurvast. Screendoek is vochtbestendig en brandvertragend en laat zich gemakkelijk onderhouden.Beschikbaar als Copahome rolgordijn, verticale jaloezie en  paneelgordijn.”

link website copahome

Het kan ook zijn dat klassiekere oplossingen beter passen bij een historisch interieur. Het bedrijf “Keuropkleur” maakt bijvoorbeeld gedessineerde klassieke gordijnen:

klassieke gordijnen dik en voor muren

“In deze collectie zijn veel klassieke vormen in een nieuw jasje gestoken. Denk aan de op de Franse lelie gebaseerde krullen of de strakke interpretatie van het medaillon. Dat maakt de stoffen uiterst geschikt om een modern en tegelijkertijd stijlvol interieur te creëren. Door deze bekende patronen in uitvergrootte versies terug te laten komen of door te in eigentijdse kleuren te verwerken, komt een zeer vernieuwd klassiek tot stand.”

link website kleuropkleur

Naast de historische verwijzing is de dikkere stof en de productmogelijkheid om de muren af te dekken een bijkomend thermisch en natuurlijk akoestisch voordeel. U kunt eenvoudigweg een leverancier benaderen of een verkooppunt bezoeken om de verschillende kansen te bekijken. DMC kan u ook assisteren bij een interieur- en productadvies.